Doar tu poți preveni incertitudinea din viitorul copilului tău
Stem Cells Bank îți oferă siguranța pe care doar un părinte o poate oferi
Pentru a preveni incertitudinea apărută pe piața de stocare a celulelor stem din România, Stem Cells Bank preia în condiții de deplină siguranță probele de celule stem stocate în alte bănci.
biotehnologiede ultimă generație

Dicţionar medical

Facebook
Twitter
luni, 19 martie, 2018
În 26 Aprilie va avea loc un nou seminar gratuit "Îngrijirea nou-născutului [...]
vineri, 05 octombrie, 2012
În perioada 19-21 octombrie, la Iulius Mall Timișoara, îi așteptăm pe toți [...]
miercuri, 15 august, 2012
Stem Cells Bank vă oferă acum procesare și stocare gratuită a celulelor mezenchimale [...]
 • BIOTEHNOLOGIE: orice aplicaţie tehnologică care utilizează sisteme biologice, organisme vii, sau derivate ale acestora, pentru a crea sau modifica produse sau procese în scopuri bine determinate.
 • CATETER: tub prin care sunt introduse/eliminate lichide in/din organism.
 • CATETERIZARE: introducerea unui catater (tub din material plastic, de calibru milimetric) într-un vas sangvin sau într-un canal natural în scopuri diagnostice sau terapeutice.
 • CELULE HEMATOPOIETICE (hematoformatoare): celulele stem hematopoietice sunt responsabile de formarea celulelor din sânge: leucocite, hematii şi trombocite, fiind primele celule stem identificate la începutul anilor ’60. Până în prezent, reprezintă singura categorie de celule stem cu valoare terapeutică dovedită, mii de pacienţi fiind transplantaţi anual cu grefe de celule stem hematopoietice cum sunt grefele de sânge placentar.
 • CELULE MEZENCHIMALE: sunt reprezentantul cel mai notoriu al celulelor stem adulte, fiind totodată şi cele mai studiate din punct de vedere al aplicaţiilor clinice. Sunt celule non-hematopoietice şi sub-grup al celulelor stem adulte.
 • DEPOZITARE CRIOGENICĂ: depozitarea cu vapori de azot lichid a celulelor stem la temperaturi criogenice de -160 grade Celsius.
 • DIVIZIUNE MITOTICĂ: diviziunea mitotică şi mitoza este un tip de diviziune nucleară în urma căreia rezultă două celule fiice, având fiecare un nucleu care conţine acelaşi număr şi acelaşi tip de cromozomi ca celula mamă.
 • FENILCETONURIA (PKU): fenilcetonuria este o boală genetică în care lipseşte enzima fenilalaninhidroxilaza sau are un nivel foarte scăzut în sânge (PAH). Această enzimă este necesară pentru convertirea fenilalaninei, un aminoacid din alimente, în alt aminoacid numit tirozină. Dacă PKU nu se tratează imediat după naştere, fenilalanina se acumulează în sânge şi în ţesutul cerebral ducând la retard psihic şi afectarea sistemului nervos central.
 • GREFĂ: - fragment de ţesut sau organ transplantat dintr-o regiune în alta a corpului aceluiaşi individ sau de la un organism la altul.
 • HISTOCOMPATIBILITATE: este compatibilitatea ţesuturilor de origine diferită.
 • HOMEOSTAZĂ: procesul de reglare prin care organismul îşi menţine diferitele constante ale mediului interior (ansamblul lichidelor organismului) între limitele valorilor normale.
 • SÂNGE OMBILICO-PLACENTAR: este sângele care circulă între placentă şi cordonul ombilical în timpul sarcinii. Când se naşte copilul şi cordonul ombilical este înlăturat, o cantitate semnificativă de sânge placentar rămâne în acesta, oferind astfel posibilitatea recoltării imediate.
 • TEST IMUNOLOG: testul de imunologie analizează reacţia organismului faţă de agenţii infecţioşi.
 • TEST HEMATOLOG: testul este folosit pentru depistarea anumitor disfuncţionalităţi la nivelul organismului precum anemia, infecţii sau alte boli. HLG este alcătuit dintr-un set de teste care examinează diferite părţi ale sângelui şi include numărătoarea celulelor albe, roşii, a trombocitelor etc.
 • TRANSPLANT AUTOLOG: transplantul se face cu celule stem proprii
 • TRANSPLANT HETEROLOG: transplantul se face cu celule stem primite de la un donator.
București
Address
Ep. Chesarie 15, Bloc Tronfon F, Sector 4, 040183
Phone
0040 736 402 578
Timișoara
Address
Calea Aradului 113, 300645
Phone
0040 - 256 - 27 56 40
Fax
0040 - 256 - 27 56 42