Doar tu poți preveni incertitudinea din viitorul copilului tău
Stem Cells Bank îți oferă siguranța pe care doar un părinte o poate oferi
Pentru a preveni incertitudinea apărută pe piața de stocare a celulelor stem din România, Stem Cells Bank preia în condiții de deplină siguranță probele de celule stem stocate în alte bănci.
biotehnologiede ultimă generație

Celule stem mezenchimale

Facebook
Twitter
luni, 19 martie, 2018
În 26 Aprilie va avea loc un nou seminar gratuit "Îngrijirea nou-născutului [...]
vineri, 05 octombrie, 2012
În perioada 19-21 octombrie, la Iulius Mall Timișoara, îi așteptăm pe toți [...]
miercuri, 15 august, 2012
Stem Cells Bank vă oferă acum procesare și stocare gratuită a celulelor mezenchimale [...]

Recoltarea, procesarea şi stocarea de celule stem sunt tehnici medicale cu practică recentă. În această secţiune îţi explicăm în detaliu ce presupun serviciile de ultimă generaţie pe care ţi le oferim şi ce implicaţii au pentru viitorul copilului tău.

Celulele stem mezenchimale (CSM) sunt celule multipotente, având abilitatea de a se reînnoi prin formarea de diverse tipuri de țesut. Sunt localizate în: măduva osoasă, țesutul adipos, mușchii scheletici, dinți, lichidul articular (celule stem adulte), sau în lichidul amniotic și în cantități mari în țesutul gelatinei Wharton (celule stem noi).

Gelatina Wharton este țesutul conector primitiv al cordonului ombilical. Denumit astfel de către Thomas Wharton în 1656, funcția acestei substanțe gelatinoase este de a oferi sprijin venelor și arterelor din cordonul ombilical. În stagiul incipient al dezvoltării embrionului, celulele stem primitive multipotente, cunoscute și sub denumirea de celule-matrice ale cordonului ombilical, sunt menite a forma ficatul fătului.

Aceste celule stem mezenchimale cresc multiplicarea celulelor stem hematopoietice când sunt folosite în combinație cu acestea pentru că funcționează ca ”strat hrănitor”. Au proprietăți de control asupra sistemului imunitar şi potenţial regenerativ. De asemenea, ele consolidează grefarea celulelor stem hematopoietice când sunt folosite în combinație cu acestea. În acest fel, ele joacă un rol cheie în reducerea GVHD (grefă versus boala gazdă) în transplanturi, întrucât nu provoacă reactivitate din partea sistemului imunitar.

Întotdeauna orientat către cele mai moderne soluții științifice şi către cele mai recente și recunoscute proceduri, Stem Cells Bank este unul din laboratoarele care încearcă să cultive și să multiplice celulele stem mezenchimale ce se găsesc în țesutul din gelatina Wharton. În acest mod, oferim clienților noștri încă de la început cele mai bune posibilități de a conserva o grefă sănătoasă pentru viitor.

București
Address
Ep. Chesarie 15, Bloc Tronfon F, Sector 4, 040183
Phone
0040 736 402 578
Timișoara
Address
Calea Aradului 113, 300645
Phone
0040 - 256 - 27 56 40
Fax
0040 - 256 - 27 56 42