Doar tu poți preveni incertitudinea din viitorul copilului tău
Stem Cells Bank îți oferă siguranța pe care doar un părinte o poate oferi
Pentru a preveni incertitudinea apărută pe piața de stocare a celulelor stem din România, Stem Cells Bank preia în condiții de deplină siguranță probele de celule stem stocate în alte bănci.
biotehnologiede ultimă generație

Ce sunt celulele stem?

Facebook
Twitter
luni, 19 martie, 2018
În 26 Aprilie va avea loc un nou seminar gratuit "Îngrijirea nou-născutului [...]
vineri, 05 octombrie, 2012
În perioada 19-21 octombrie, la Iulius Mall Timișoara, îi așteptăm pe toți [...]
miercuri, 15 august, 2012
Stem Cells Bank vă oferă acum procesare și stocare gratuită a celulelor mezenchimale [...]

Experimentele şi cercetările efectuate pe celule stem embrionare au început efectiv de-abia în anul 1998, când un grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Wisconsin, SUA a pus bazele unei metode de izolare şi cultivare a celulelor. De atunci, cercetarea în domeniul celulelor stem a evoluat într-un ritm alert. În această secţiune îţi explicăm ce sunt celulele stem, care este rolul lor în medicina modernă şi cum pot fi izolate.

Celulele stem sunt celulele „primordiale” ale organismului uman. Prin diviziune mitotică, ele se pot dezvolta în alte tipuri de celule care, la rândul lor, pot forma ţesuturi şi organe în corpul uman. Mai exact, celulele stem pot evolua în celule mature cu caracteristici şi forme specializate cum ar fi celulele din sânge, celule ale sistemului nervos, celule pentru inimă sau piele.

Celulele stem sunt situate în diferite părţi ale corpului uman. Timp de decenii, măduva osoasă a fost singura sursă de celule stem hematopoietice folosite pentru transplanturi. De atunci, au fost utilizate şi alte surse de celule stem din corpul uman, cum ar fi sângele periferic. Însă pasul crucial în cercetarea biotehnologiei a fost depistarea de celule stem în sângele care rămâne în cordonul ombilical şi placentă după naştere. Sângele ombilicoplacentar este o sursă unică de celule stem hematopoietice şi poate fi stocat doar în momentul naşterii pentru o utilizare în viitor.

București
Address
Ep. Chesarie 15, Bloc Tronfon F, Sector 4, 040183
Phone
0040 736 402 578
Timișoara
Address
Calea Aradului 113, 300645
Phone
0040 - 256 - 27 56 40
Fax
0040 - 256 - 27 56 42